Algi na co są skuteczne, SOS - PIERWSZA POMOC, NASZE ZDROWIE -WAŻNE -żyjemy tylko raz
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
SKUTECZNE PRZY SCHORZENIACH:Dolegliwoci układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wštroba i nerki, żółtaczka zakana, żołšdek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.Algi zapobiegajš procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiajš i przedłużajš życie.A z własnego dowiadczenia dorzucę, że wietnie regulujš procesy przemiany materii i się chuuudnie cudnie! :DI jako kosmetyk doskonały - stosuje się je do przemywania twarzy i ciała. Znakomicie działajš na wszelkie podrażnienia skóry, wygładzajš, usuwajš martwy naskórek.DOZOWANIE:nadpobudliwoć nerwowa - l litr dzienniewrzody żołšdka - l litr dziennieastma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)zapalenie pęcherza - l litr dziennieschorzenia nerek - l litr dziennieschorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)nadcinienie - l litr dziennie normalizuje cinienie.W przypadku schorzeń ršk i twarzy, myć je rano wodš z alg; po l do 2 tygodni zaleczajš nawet najbardziej ., uparte" schorzenia skóry.HODOWLAAlgi w cišgu jednego do dwóch tygodni podwajajš swojš objętoć.Hodowla jest bardzo łatwa, nie wymaga wiele pracy ani czasu.1. Przygotowanie:- 2 duże łyżki kryształków;- 2-3 łyżki cukru- kilka rodzynek (i ewentualnie skórka z cytryny lub pomarańczy, ale jeli cytrus nie jest z hodowli własnej, to lepiej zrezygnować z tego dodatku, ze względu na olbrzymie iloci skumulowanych w nich toksyn i metali ciężkich, w tym zakazanego aluminium, które zakłóca pracę mitochondriów w komórkach mikroorganizmów)2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowanš. Przykryć naczynie gazš. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżšcš wodš), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.5. Codziennie pić zlanš wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować jš do mycia ršk, przemycia twarzy, moczenia nóg.Optymalny czas fermentacji to 24-48 godzin - wówczas kefir wodny smakuje jak bezalkoholowy szampan. Po tym czasie napój traci na wartoci, nabierajšc drożdżowego posmaku.UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.Hodowlę należy prowadzić w szklanym lub plastikowym słoju, który nie będzie szczelnie zamykany (podczas fermentacji powstaje dwutlenek węgla, który może rozsadzić zakręcone naczynie)."Kryształki" nie powinny być narażane na kontakt z metalowymi przedmiotami (szczególnie należy unikać aluminium). Pierwszy powód to kwane rodowisko fermentujšcego roztworu, w którym może dochodzić do reakcji między metalami i kwasami, co może powodować kumulację metali w organizmach osób pijšcych kefir. Drugi to zakłócenia w pracy mitochondriów drożdży obecnych w roztworze, do których może dojć wskutek kontaktu z metalem i które prowadzš do obumierania kolonii. Dlatego tradycyjne receptury produkcji kefiru wodnego zakazujš używania przedmiotów metalowych.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]