Aloo Gosht Kari, ★ strefa Bollywood!!, ✰ kuchnia indyjska

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Skladniki:1,5 kg miesa (kurczaka, jagnieciny) pokrojonego w kostke2 lyzki ghee1 lyzeczka czarnej gorczycy� lyzeczki kozieradki6 zabk�w czosnku1 lyzka drobno posiekanego imbiru3 srednie cebule pokrojone w kostke1 lyzeczka kurkumy2 lyzki mielonej kolendry1 lyzka mielonego kminu rzymskiego2 lyzeczki chilliS�l2 lyzki octu2 lyzeczki garam masala750 g ziemniak�w obranych i pokrojonych w kostke2 lyzki posiekanej swiezej kolendryNa glebokiej patelni podgrzewamy ghee i wrzucamy gorczyce.Przykrywamy patelnie i czekamy az ziarenka przestana strzelac, wtedy dodajemy kozieradke, czosnek, imbir i cebule.Smazymy na malym ogniu az cebula lekko zbrazowieje. Wazne zeby nie przypalic kozieradki bo robi sie gorzka.Teraz wrzucamy kurkume, mieszamy i smazymy 30 sekund. Dodajemy mielona kolendre, kmin i chilli,mieszamy przez chwile i wlewamy ocet. Czekamy az wszystko wyparuje. Dodajemy garam masala i pokrojone mieso,mieszamy dokladnie az cale pokryje sie mieszanka przypraw.Zmniejszamy ogien i dusimy pod przykryciem okolo godziny lub dluzej, wazne zeby mieso bylo delikatne.Jesli bedzie za suche mozna dolac troche wody.Kiedy mieso zmieknie dodajemy ziemniaki i dusimy z miesem do miekkosci.Posypujemy kolendra i podajemy z ryzem badz indyjskim pieczywem, np. z paratha polecana przez IndiaMan. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • odszkodowanie.xlx.pl